top of page

Over Eef

Mijn naam is Eef van Soest. Ik ben opgegroeid in Udenhout, een gezellig Brabants dorp. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de gevoelens en gedachten van mensen. Op jonge leeftijd was ik al bezig met vrij grote levensvragen. 

Tijdens mijn middelbareschooltijd maakte ik een fase door in het leven die bij vele andere mensen pas op latere leeftijd plaats vindt. Al vrij jong kwam ik er met behulp van mijn coach achter dat ik zelf de controle heb over mijn gedachten, dat ik ze dus ook zelf aan kan passen en kan beïnvloeden hoe ik me voel. Wat ik voornamelijk heb ontdekt, is dat sommige van mijn overtuigingen volledig ongegrond waren en dat ik in staat was ze zelf te veranderen.

Over Eef

Verloskundige, gezondheidswetenschapper en coach

De persoonlijke ontwikkeling die ik op jonge leeftijd al doormaakte, zorgde ervoor dat ik op mentaal-emotioneel vlak verder was dan mijn leeftijdsgenoten.  

Dit alles kwam mij goed van pas tijdens het uitoefenen van het beroep eerste lijn verloskundige in de regio Amsterdam en Haarlem. Vaak kreeg ik te horen dat ik cliënten feilloos aanvoel, ook bij weinig woorden.

Het verloskundige beroep beoefen ik met veel liefde en plezier en combineer ik met mijn opgedane kennis van de master Health Sciences. Nu ik daarnaast de coachopleiding voor verloskundigen bij Amethist heb afgerond, wil ik met persoonlijke aandacht (aanstaande) ouders coachen voor, tijdens en na de zwangerschap. Dit alles met het doel om te kunnen bijdragen aan een veilige en prettige bevalling en de gehele periode daarna. 

Opleidingen

In 2016 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Na het afronden van mijn verloskunde opleiding heb ik de master in Health Sciences gevolgd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Dit vanwege mijn interesse op het gebied van onderzoek met name naar de invloeden van zwangerschap op foetus/kind en het belang van de eerste 1000 dagen. Mijn thesis heb ik bij Generation R Next gedaan in Rotterdam aan het Erasmus MC. Mijn master heb ik succesvol afgerond met een gepubliceerd artikel.

In 2021 ben ik begonnen aan de coach opleiding voor verloskundige. Met succes heb ik deze in 2022 afgerond. Ik wilde me verder verdiepen en heb een vervolg opleiding tot eclectisch coach gedaan welke ik in 2023 succesvol heb afgerond.

Trainingen

  • Emotionally Focused Therapy (EFT) - 2024

  • Acces Bars - 2024

  • Familieopstellingen - 2024

  • 50-hour training Foundation on Ayurveda - 2022

  • Healing the mother wound -2022

  • Communicatie & sociale gedragsstijlen - 2021

  • Anticonceptie en hormonen - 2020

  • Hormonen in Balans - 2020

  • Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding - 2019

Mijn ambitie

Mijn ambitie

Als verloskundige kom ik steeds vaker vrouwen en partners tegen die geconfronteerd worden met nieuwe uitdagingen op hun pad. Dit kunnen angsten zijn die worden getriggerd door hormonale veranderingen in hun lichaam, maar ook de balans tussen het nieuwe ouderschap, verwachtingen van werk en omgeving en hoe hier mee om te gaan. 

 

Om ouders hier beter in te kunnen begeleiden heb ik besloten me verder te gaan specialiseren op het gebied van coaching.

Ik hoop dan ook jullie als (toekomstige) ouders de coaching te kunnen aanbieden die jullie helpt in deze belangrijke verandering in het leven. 

_74B7449.jpg
bottom of page