top of page

Van zwangerschapswens tot kraamperiode & het nieuwe ouderschap
De eerste 1000 dagen

 

Een zwangerschap is een van de meest bijzondere en ingrijpende periodes in het leven. Het is een tijd van transformatie, vol verwachting en hoop, vergezeld met uitdagingen en vragen. Of je nu net begint na te denken over het ouderschap, al een tijdje probeert zwanger te worden, momenteel zwanger bent of net bevallen bent. Elke fase van dit avontuur is uniek en verdient aandacht en zorg.

Je zwangerschap is een tijd van grote verandering; er is sprake van letterlijke en figuurlijke groei. Juist in deze tijd heb je vaak behoefte aan extra (lichamelijke) ondersteuning, informatie of oefeningen die afgestemd zijn op jouw persoonlijke situatie en behoeftes. 

De eerste 1000 dagen, de periode vanaf de conceptie tot de tweede verjaardag, blijkt de meest kwetsbare en cruciale periode in ons leven te zijn. Een periode waarin fysieke, mentale en relationele patronen worden gevormd. 

_74B7449.jpg

Zwangerschapswens 

 

De keuze om ouder te worden, hetzij als moeder of vader, markeert een cruciale mijlpaal in het leven. Deze beslissing brengt een wirwar van vragen, verwachtingen en soms zelfs zorgen met zich mee. Voor degenen die aan het begin staan van hun verlangen naar ouderschap, bied ik begeleiding bij verschillende aspecten.

Samen verkennen we bijvoorbeeld je diepste verlangens en doelen als toekomstige ouder, pakken we mogelijke angsten of onzekerheden aan, en werken aan het ontwikkelen van een gezonde levensstijl ter voorbereiding op de zwangerschap. Samen zullen we ook een plan opstellen om je ouderschapsdoelen te bereiken.

Zwangerschap en geboorte

 

Tijdens de zwangerschap en bevalling is het van essentieel belang om zowel fysiek als emotioneel goed voorbereid te zijn. In deze fase bied ik ondersteuning bij het aanpakken van stress en angst, het opstellen van een geboorteplan dat aansluit bij jouw wensen, en het cultiveren van een diepere verbinding met zowel jezelf als je toekomstige baby. Bovendien kunnen we samen werken aan het omgaan met de veranderingen in je lichaam en emoties die inherent zijn aan deze bijzondere periode van het leven.

_74B7455.jpg

Daarnaast is de periode rondom het krijgen van een baby een periode
waarin bepaalde situaties en aspecten meer zichtbaar worden.

  • Ervaar je momenteel angst?

  • Zie je op tegen de bevalling, ben je bang voor de pijn? 

  • Vind(en) je/jullie het spannend hoe je leven gaat veranderen met een baby of een verandering in de gezinssamenstelling?

  • Weerhoudt de wens tot een nieuwe zwangerschap je vanwege een trauma van de vorige baring?

  • Is de roze wolk minder roze dan verwacht/gehoopt?

  • Ervaar je bijvoorbeeld kritiek vanuit collega’s en weet je niet hoe daarmee om te gaan?

  • Ervaar je bemoeienis van familie of vrienden?

Ook met deze vragen wil ik je graag helpen. 

 

 

bottom of page